French press: Secrete de la experti pentru o cafea de neuitat Lasă un comentariu

Numele acestei cafetiere ne indreptateste sa credem ca francezii au inventat-o, insa realitatea ne spune ca cel care a brevetat-o este Attilio Calimani, italian sadea, iar principiul de functionare este pe atat de simplu, pe cat de buna iese cafeaua pe care o face: granulele de cafea sunt separate de apa printr-o presa prevazuta cu o sita.

French Press
Multi iubitori de cafea sunt de parere ca cea mai buna metoda pentru a evidentia aromele unei cafele de calitate este prepararea ei cu un french press.Vrei sa vezi mai multe modele de french press?

Secret 1 – Pentru fiecare lingura de cafea adauga 100 ml de apa.

Secret 2 – French press-ul trebuie sa fie cald atunci cand incepi prepararea cafelei. Il poti preincalzi cu apa fierbinte.

Secret 3 – Este foarte important ca apa fierbinte (aprox. 90 de grade C) sa fie turnata inceeeet peste cafea.

Secret 4 – Dupa ce ai turnat toata cantitatea de apa, amesteca, dar foloseste o lingurita de plastic sau de lemn.

Secret 5 – Dupa 4 minute in care capacul french press-ului a stat peste cafea cu pistonul ridicat, apasa presa la fel de incet cum ai turnat si apa. Cand simti ca opune rezistenta, opreste-te.

Secret 6 – Serveste cafeaua imediat. Cu cat va sta mai mult in french press, cu atat va deveni mai amara, pentru ca procesul de extractie continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *