Numele acestei cafetiere ne indreptateste sa credem ca francezii au inventat-o, insa realitatea ne spune ca cel care a brevetat-o este Attilio Calimani, italian sadea, iar principiul de functionare este pe atat de simplu, pe cat de buna iese cafeaua pe care o face: granulele de cafea sunt separate de apa printr-o presa prevazuta cu o sita.
Secret 1 – Pentru fiecare lingura de cafea adauga 100 ml de apa.
Secret 2 – French press-ul trebuie sa fie cald atunci cand incepi prepararea cafelei. Il poti preincalzi cu apa fierbinte.
Secret 3 – Este foarte important ca apa fierbinte (aprox. 90 de grade C) sa fie turnata inceeeet peste cafea.
Secret 4 – Dupa ce ai turnat toata cantitatea de apa, amesteca, dar foloseste o lingurita de plastic sau de lemn.
Secret 5 – Dupa 4 minute in care capacul french press-ului a stat peste cafea cu pistonul ridicat, apasa presa la fel de incet cum ai turnat si apa. Cand simti ca opune rezistenta, opreste-te.
Secret 6 – Serveste cafeaua imediat. Cu cat va sta mai mult in french press, cu atat va deveni mai amara, pentru ca procesul de extractie continua.